Περιορίστηκαν οι απώλειες στη Σοφοκλέους

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2002 17:07

Σχεδόν κατά το ήμισυ περιορίστηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης οι αρχικές απώλειες του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη κυρίως λόγω της ανάκαμψης των τραπεζών.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 2.058,94 μονάδες μειωμένος κατά 0,65%, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 2.032,29 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 80,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από τις 357 μετοχές που διακινήθηκαν, 77 σημείωσαν άνοδο, 234 υποχώρησαν και 46 παρέμειναν αμετάβλητες.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε και η πλειονότητα των επιμέρους δεικτών. Τις σημαντικότερες απώλειες (2,01%) κατέγραψε ο τηλεπικοινωνιακός, με τη μετοχή του ΟΤΕ να καταγράφει απώλειες 2,67%.

Αντιθέτως, ο δείκτης των τραπεζών κατάφερε να κλείσει με άνοδο, έστω και οριακή (0,19%). Τα σημαντικότερα κέρδη (6,88%) κατέγραψε η μετοχή της ΕΤΕΒΑ.

Η σημερινή συνεδρίαση σημαδεύθηκε από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη μετοχή της εταιρείας Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της.

Αναλυτικότερα, στην έναρξη της συνεδρίασης και ενώ η τιμή εισαγωγής είχε καθοριστεί στα 4,84 ευρώ, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εντολή πώλησης 74.380 τεμαχίων στο 1 ευρώ, με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει στο άνοιγμα κατά 79,34%.

Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε άμεση εντολή στα εποπτικά της όργανα να διερευνήσουν το ενδεχόμενο κατάχρησης ή χειραγώγησης της εν λόγω μετοχής. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί εντός τριών ημερών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκωδικοποίηση των συναλλαγών κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι σε εβδομαδιαία βάση, ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών υποχώρησε κατά 3,04%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα