Διευρύνονται οι απώλειες για το πετρέλαιο

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2011 11:13

Πτώση σημείωσε σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα η τιμή του πετρελαίου, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες του 2,4% εξαιτίας της υποχώρησης του ενθουσιασμού των επενδυτών για τα εμπορεύματα.

Σημαντικό ρόλο στις πτωτικές τάσεις έπαιξε και η ενίσχυση του δολαρίου ως αποτέλεσμα του ράλι που σημείωσαν το τελευταίο διάστημα του έτους οι τιμές των πρώτων υλών.

Η χθεσινή υποχώρηση στην τιμή του αργού στις ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση μετά τις 16 Νοεμβρίου.

«Ίσως ο κόσμος να θεωρεί ότι η τιμή έχει φτάσει σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα και δεδομένης της ενίσχυσης του δολαρίου, χρειαζόμαστε χαμηλότερες τιμές στα εμπορεύματα», σχολιάζει ο Τόνι Νιούναν, διαχειριστής πιστωτικού κινδύνου στην Mitsubishi Corp στο Τόκιο.

Η αύξηση των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ αντιστάθμισε την πτώση στα αποθέματα αργού της χώρας που σημειώθηκε την τελευταία εβδομάδα του 2010, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου.

Συγκεκριμένα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 7,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας σημαντικά τις προβλέψεις των αναλυτών για συρρίκνωση των αποθεμάτων κατά 1,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα