Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 05:50

Μεικτή εικόνα εμφάνισαν οι ασιατικές μετοχές. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών της Αυστραλίας, καθώς οι πλημμύρες στη χώρα επιδεινώθηκαν, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές του κλάδου της ενεργείας μετά την ισχυροποίηση των συμβολαίων του αργού πετρελαίου.

Οι μετοχές της Suncorp Group Ltd., της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Αυστραλίας με έδρα το Μπρισμπέϊν, και οι μετοχές της Insurance Australia Group Ltd. σημείωσαν απώλειες τουλάχιστον 1% στο Σύδνεϋ. Απώλειες 2,3% σημείωσαν οι μετοχές της LG Chem Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας χημικών της Νότιας Κορέας. Ανοδο 0,6% σημείωσαν οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αυστραλίας καθώς τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες μετά τη διαρροή που ανάγκασε σε κλείσιμο αγωγού πετρελαίου της Αλάσκας.

Ο MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στις 477,15 μονάδες στις 9:44 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, με έξι μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε πέντε που σημείωναν άνοδο. Ο περιφερειακός δείκτης αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών στις 4 Ιανουαρίου καθώς τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ και την ανάπτυξη του κλάδου παροχής υπηρεσιών τόνωσαν την αισιοδοξία ότι η ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ισχυροποιείται.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση. Απώλειες 0,2% σημείωσε ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα. Πτωτικά κινήθηκε στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times και απώλειες 0,1% σημείωσε ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω αργίας.

Στις 7 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,2% μετά τη χαμηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση της απασχόλησης στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα