Βρετανία: Νέες περικοπές θέσεων στους χρηματοοικονομικούς ομίλους

Αναμένει η Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 10:26
UPD:10:36

Σε επιπλέον 45.000 περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσουν οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι της Βρετανίας κατά το τρέχον εξάμηνο, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να περιορίσουν τις δαπάνες.

Σε επιπλέον 45.000 περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να προχωρήσουν οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι της Βρετανίας κατά το τρέχον εξάμηνο, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να περιορίσουν τις δαπάνες, σύμφωνα με το μεγαλύτερο επιχειρηματικό λόμπι της χώρας.

Όπως ανέφερε σε δημοσιογράφους υψηλόβαθμο στέλεχος της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και άλλοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι προχώρησαν σε περίπου 30.000 απολύσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011 αναμένουμε επιπλέον 15.000 περικοπές θέσεων, δήλωσε η επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης της CBI, Lai Wah, πριν τη δημοσιοποίηση σχετικής έκθεσης σήμερα.

«Αυτή η μείωση στην απασχόληση δεν είναι καθολική σε ολόκληρο τον κλάδο, επικεντρώνεται στις τράπεζες, στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και επίσης στις εταιρείες ασφαλειών ζωής», ανέφερε.

Η CBI αντιπροσωπεύει συνολικά 240.000 επιχειρήσεις, στις οποίες απασχολείται το ένα τρίτο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της Βρετανίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα