Υπέρ του διπλασιασμού του αποθεματικού του EFSF ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 21:24

Υπέρ του διπλασιασμού του αποθεματικού του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) στο 1,5 τρισ. ευρώ τάχθηκε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς.

«Πιστεύω πως ο διπλασιασμός των αποθεματικών του Ταμείου θα ήταν ένας πέρα για πέρα λογικός στόχος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρέιντερς.

Όπως εξήγησε, εάν προκριθεί η ιδέα του διπλασιασμού, «αυτό θα συνεπαγόταν πως θα διπλασιάζονταν οι εγγυήσεις για την ευρωζώνη, που σήμερα φθάνουν τα 440 δισ.».

Επεσήμανε ακόμη πως δεδομένου δε, πως το συνολικό ποσό που έχει τεθεί στη διάθεση των κρατών μελών ανέρχεται στα 750 δισ. ευρώ, «εάν παίρναμε την απόφαση αυτή για διπλασιασμό θα φθάναμε το 1,5 τρισ. ευρώ».

Παράλληλα, και η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως μία αύξηση των δυνατοτήτων του ταμείου στήριξης μπορεί να αποφασισθεί «εάν κριθεί αναγκαίο», και μάλιστα «όχι τόσο λόγω των νέων αναγκών, αλλά προκειμένου να αποδειχθεί η αποφασιστικότητά μας να υπερασπισθούμε τη σταθερότητα της ευρωζώνης».

«Μελετούμε την ικανότητα του ταμείου, το οποίο θα ενισχυθεί με επιπλέον μέσα εάν αυτό κριθεί αναγκαίο», ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα