Προσχέδιο για άνοιγμα του επαγγέλματος δόθηκε στους δικηγόρους

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 21:48

Προσχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους δικηγόρους στη διάρκεια της συνάντησης της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Χάρη Καστανίδη, αντίστοιχα, στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το προσχέδιο νόμου προβλέπει ότι οι αμοιβές των δικηγόρων θα ορίζονται ελεύθερα με γραπτή συμφωνία που θα συνάπτει με τον εντολέα του.

Αν δεν υπάρξει έγγραφη συμφωνία για την αμοιβή τότε θα ισχύουν οι κατώτερες νόμιμες αμοιβές, οι οποίες αντικαθιστούν τις ισχύουσες ελάχιστες αμοιβές.

Οι νόμιμες αμοιβές θα αναπροσαρμόζονται με υπουργική απόφαση κατόπιν γνώμης των Δικηγορικών Συλλόγων.

Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν οι δικηγόροι στην πρόσκληση του υπουργού για αναπροσαρμογή των κατώτερων αμοιβών μέσα σε δύο μήνες, τότε οι αμοιβές θα αναπροσαρμόζονται χωρίς τη γνώμη των δικηγόρων.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι οι δικηγόροι θα μπορούν να παρίστανται και σε περιφέρειες άλλων Δικηγορικών Συλλόγων εκτός από την περιφέρεια του Συλλόγου που είναι εγγεγραμμένοι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα