Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 05:48

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη χαμηλότερα για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, καθώς ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών και οι μετοχές των μεταλλουργιών σημείωσαν απώλειες μετά την υποχώρηση του πετρελαίου και των μετάλλων.

Οι μετοχές της Canon Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, η οποία πραγματοποιεί περίπου το 28% των πωλήσεών της στην Αμερική, υποχώρησαν 0,9% στο Τόκιο. Απώλειες 1,1% σημείωσαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας παγκοσμίως. Οι μετοχές της CapitaLand Ltd., της μεγαλύτερης τεχνικής εταιρείας της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, απώλεσαν 2,9% καθώς η Σιγκαπούρη αύξησε τις προσπάθειες να περιορίσει τις εικασίες στον κλάδο των ακινήτων. Απώλειες 1,7%, φθάνοντας στα 471.500 ουόν η μία στη Σεούλ, σημείωσαν οι μετοχές της Posco, της τρίτης μεγαλύτερης χαλυβουργίας στον κόσμο, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της το τέταρτο τρίμηνο υποχώρησαν περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,1% φθάνοντας στις 139,46 μονάδες στις 12:14 μ.μ. στο Τόκιο, περιορίζοντας την εβδομαδιαία του άνοδο στο 1,2%. Πέντε μετοχές κινούντο πτωτικά σε κάθε τρεις που σημείωναν άνοδο μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον περιφερειακό δείκτη. Χθες, ο MSCI, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2008 εν μέσω των εντεινόμενων εικασιών ότι η Ευρώπη θα επιταχύνει τις προσπάθειες για να ελέγξει την κρίση χρέους.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,3% και στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,1% και στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index απώλεσε 0,3%. Απώλειες 0,8% σημείωσε στην Κίνα ο Shanghai Composite Index, τη στιγμή που στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng Index υποχώρησε 0,4%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,2%, σημειώνοντας απώλειες για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες.

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αρχικές αιτήσεις για ένταξη στο ταμείο ανεργίας αυξήθηκαν στη χώρα κατά 35.000 την εβδομάδα που πέρασε φθάνοντας στις 445.000. Αλλες κυβερνητικές εκθέσεις έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ μειώθηκε απροσδόκητα τον Νοέμβριο και ο πληθωρισμός χονδρικής – εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενεργείας – διαμορφώθηκε εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Πετρέλαιο, μέταλλα

Απώλειες 0,5% σημείωσε το αργό πετρέλαιο για παράδοση Φεβρουαρίου κλείνοντας χθες στα 91,40 δολ. το βαρέλι, μετά από την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα 27 μηνών. Στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι βιομηχανικών μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του αλουμινίου υποχώρησε χθες κατά 0,8%, σημειώνοντας απώλειες για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες. Απώλειες 0,2% σημείωσε χθες για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου ο χρυσός.

Πέρυσι ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 14,3% καθώς η βελτίωση των εταιρικών κερδών και τα μέτρα στήριξης των ΗΠΑ εξισορρόπησαν τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη και τα μέτρα της Κίνας κατά του πληθωρισμού. Ανοδο 12,8% σημείωσε πέρυσι ο S&P 500 και 8,6% ο Stoxx Europe 600 Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα