Πρόβλεψη για άνοδο του χρυσού

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 07:03

Ανοδικά ενδέχεται να κινηθεί ο χρυσός εν μέσω εικασιών ότι η ζήτηση από την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο μετά την Ινδία, θα αυξηθεί, σύμφωνα με έρευνα.

Επτά από τους 12 διαπραγματευτές, επενδυτές και αναλυτές που ερωτήθηκαν από το Bloomberg, ή ποσοστό 58%, είπαν ότι ο χρυσός θα σημειώσει άνοδο την επόμενη εβδομάδα. Τέσσερις προέβλεψαν χαμηλότερες τιμές και ένας είπε ότι η τιμή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Ο χρυσός για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε αυτήν την εβδομάδα άνοδο 1,1% φθάνοντας στα 1.383,80 δολ. η ουγγιά στις 11:45 π.μ. χθες στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).

Τα συμβόλαια όδευαν να σημειώσουν τρίτη εβδομαδιαία άνοδο σε σύνολο τεσσάρων εβδομάδων μετά το ράλι σε ποσοστό 30% το 2010, το δέκατο συνεχόμενο έτος ανόδου. Κάποιοι επενδυτές αγοράζουν ράβδους χρυσού ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού, ο οποίος κινήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό πλέον των δύο ετών έως τον Νοέμβριο στην Κίνα. Η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε τον περασμένο μήνα τα επιτόκια.

Η εβδομαδιαία έρευνα για τον χρυσό ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια και έχει κάνει σωστές προβλέψεις τις 196 από τις 345 εβδομάδες, ή ποσοστό 57%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα