Π. Γερουλάνος: Τόνωση των αγορών-στόχων του ελληνικού τουρισμού

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 15:56

Τη συνεργασία των στελεχών του ΕΟΤ για το καλό του ελληνικού τουρισμού ζήτησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, παρουσιάζοντας τη στρατηγική του υπουργείου στους προϊστάμενους των γραφείων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Κάθε υπάλληλος του ΕΟΤ στο εξωτερικό περνάει και ένα μήνυμα στην αγορά, σημείωσε ο κ. Γερουλάνος στο πλαίσιο ημερίδας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και ζήτησε από κάθε γραφείο να συλλέξει στατιστικά στοιχεία, με στόχο την τόνωση των αγορών στόχων του ελληνικού τουρισμού, οργανώνοντας παράλληλα δράσεις που θα αφορούν την Ελλάδα.

Εστιάζοντας στο σκέλος της διαφήμισης της χώρας μας στο εξωτερικό, ο υπουργός επανέλαβε ότι η στρατηγική προώθηση της χώρας αφορά κάθε αγορά στόχο ξεχωριστά και πλέον το προωθητικό εργαλείο είναι το διαδίκτυο και όχι η τηλεόραση, καθώς η διεισδυτικότητα της τηλεόρασης είναι μόλις 2% ενώ του διαδικτύου 40%, σύμφωνα με τον υπουργό.

Σκιαγραφώντας εξάλλου τις δράσεις του υπουργείου για την επόμενη τριετία, ο υπουργός στάθηκε στην ενίσχυση των παραδοσιακών αγορών (Αγγλίας, Γερμανίας) αλλά και ενίσχυση άλλων με νέα προϊόντα.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για την αγορά των ΗΠΑ, που πλέον με την άρση του καμποτάζ εκτιμάται ότι το εισερχόμενο ρεύμα μπορεί να τονωθεί σημαντικά προς την Ελλάδα. Νέα δεδομένα δημιουργούνται και για την αγορά της Κίνας, που όπως είπε, μπορεί αρχικά να δημιουργήθηκε αεροπορική γραμμή και εν συνεχεία να έκλεισε απόρροια της έλλειψης στρατηγικής στο θέμα της Visa, ωστόσο οι πρόσφατες κινήσεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να τονώσουν τη συγκεκριμένη αγορά.

Ο κ. Γερουλάνος απέφυγε να προβεί σε εκτιμήσεις για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς το 2011, επισήμανε πάντως ότι έχει γίνει μια πολύ καλή προετοιμασία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και εξήρε τη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία όπως αυτό των υπουργείου Περιφερειακής ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα