Apple: Σε αναρρωτική άδεια o Στιβ Τζομπς

Πιέσεις στη μετοχή της εταιρείας
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 16:08
UPD:16:56

Αναρρωτική άδεια ενέκρινε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Στιβ Τζομπς, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, χωρίς να διευκρινίζεται η διάρκεια της άδειας. Ο ίδιος, ωστόσο, υποσχέθηκε να επιστρέψει στα καθήκοντά του «το συντομότερο δυνατό».

Ωστόσο, ο Τζομπς θα διατηρήσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον αμερικανικό κολοσσό και θα συμμετέχει στη λήψη των σημαντικών αποφάσεων, όπως αναφέρει στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε σήμερα προς τους εργαζομένους του.

Τη διαχείριση της επιχείρησης σε καθημερινή βάση αναλαμβάνει ο Τιμ Κουκ, ο οποίος μέχρι σήμερα εκτελούσε καθήκοντα γενικού επιχειρησιακού διευθυντή.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τιμ και την υπόλοιπη διοικητική ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν εξαιρετική δουλειά για την υλοποίηση των στόχων που έχουμε ορίσει για το 2011», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στα τέλη του 2008, ο Τζομπς είχε απουσιάσει έξι μήνες λόγω της μεταμόσχευσης ήπατος στην οποία είχε υποβληθεί εξαιτίας του καρκίνου στο πάγκρεας από τον οποίο έπασχε.

Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της Apple σημειώνει πτώση κατά 4,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα