Σε καλό κλίμα η έναρξη του διαλόγου για τις αστικές συγκοινωνίες

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011 19:42

Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων των λεωφορείων της ΕΘΕΛ με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο που αφορά την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

Αν και από πλευράς υπουργείου δεν έγιναν δηλώσεις, όπως προκύπτει από τα όσα ανέφερε η αντιπροσωπεία των εργαζομένων, ο διάλογος διεξήχθη σε ειλικρινή βάση και για τις δύο πλευρές με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τις δημόσιες συγκοινωνίες και το επιβατικό κοινό.

Πρόσθεσαν επίσης ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου και επανέλαβαν ότι για αυτούς οι «κόκκινες γραμμές» είναι ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών, το ενιαίο μισθολόγιο, ο γενικός κανονισμός εργασίας και η συλλογική σύμβαση.

Ο διάλογος συνεχίζεται την Τρίτη με τους εργαζόμεους του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο έχουν εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας για την Τρίτη από τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να κάνουν Γενική Συνέλευση με αντικείμενο την επικύρωση των προτάσεων που θα καταθέσουν στο διάλογο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα