Χρ. Πισσαρίδης: Στο σωστό δρόμο η Ελλάδα

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011 17:26

Την άποψη πως η Ελλάδα ειναι στο σωστό δρόμο και θα καταφέρει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να εισέλθει σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία εξέφρασε ο Νομπελίστας καθηγητής και οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου,ο καθηγητής Πισσαρίδης ανέφερε, σημείωσε πως τα πράγματα πηγαίνουν καλά ως τώρα, τόνισε όμως πως «χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά και κυρίως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις πιο μακροπρόθεσμες για να αντεπεξέλθει από τη σημερινή κρίση και να αποφευχθεί μια άλλη στο μέλλον».

«Είναι η μοναδική ευκαιρία, μια κυβέρνηση, που το θέλει, να φέρει τις μεταρρυθμίσεις,που είναι πολύ δύσκολες στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα πρώτα -πρώτα στο εκπαιδευτικό σύστημα» συνέχισε.

Αναφερόμενος γενικότερα στην Ευρώπη επισήμανε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι το δημοσιονομικό ζήτημα, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να λυθεί και σημείωσε πως «δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κρατών, ούτε γενικά παραδεκτός ορισμός για το δημοσιονομικό έλλειμμα».

Σε ό,τι αφορά το ευρώ ανέφερε ότι παρερμηνεύτηκε πρόσφατη δήλωση του για το ευρώ και διευκρίνισε πως «το ευρώ θα επιζήσει, γιατί το υποστηρίζουν μεγάλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία».

Για τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης σημείωσε πως δεν τους αποδίδει ιδιαίτερη αξιοπιστία, αλλά παρατήρησε ότι στις αξιολογήσεις τους δίνουν μεγάλη σημασία οι αγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα