Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 05:45

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, καθώς οι εκθέσεις για την οικονομία της Κίνας αύξησαν τις εικασίες ότι η χώρα θα λάβει περισσότερα μέτρα για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο που θεωρεί την Κίνα τη μεγαλύτερη αγορά της, υποχώρησαν τα μέγιστα σε δύο μήνες καθώς πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής. Απώλειες 2,5% σημείωσαν οι μετοχές της China Merchants Holdings International Ltd., η οποία έχει συμφέροντα στο περίπου 1/3 της κίνησης κοντέϊνερ της χώρας. Πτώση 1,9% σημείωσαν στο Σύδνεϋ οι μετοχές της James Hardie Industries SE, οδεύοντας προς τις μακροβιότερες απώλειες από τον Ιούλιο του 2009.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 1% φθάνοντας στις 139,09 μονάδες στις 11:28 π.μ. στο Τόκιο, με περίπου τέσσερις μετοχές να κινούνται πτωτικά σε κάθε μία που κινείτο ανοδικά. Η Κίνα ανακοίνωσε ότι η οικονομική της ανάπτυξη επιταχύνθηκε 9,8% το τέταρτο τρίμηνο παρά την υποχώρηση του πληθωρισμού στο 4,6% από 5,1% τον Νοέμβριο.

Χθες ο περιφερειακός δείκτης έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Apple Inc. και της International Business Machines Corp., τα οποία διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 1,1% ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite Index σημείωσε απώλειες 0,8%

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1,1% και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε απώλειες 0,4%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index απώλεσε 1%, τη στιγμή που στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index υποχώρησε 0,2%.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 1%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Νοέμβριο μετά τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs για το τέταρτο τρίμηνο, τα οποία υποχώρησαν στα 3,79 δολ. ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα