Επιβράδυνση στο ρυθμό επέκτασης της μεταποιητικής δραστηριότητας

Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2002 16:57

Στις 52,9 μονάδες διαμορφώθηκε τον Ιούλιο του 2002 ο εποχικώς προσαρμοσμένος κύριος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) στην Ελλάδα αντανακλώντας την επέκταση του ελληνικού μεταποιητικού τομέα για όγδοο συνεχή μήνα.

Ωστόσο, το επίπεδο του δείκτη ήταν χαμηλότερο από αυτό που καταγράφηκε τον Ιούνιο και η τελευταία άνοδος της μεταποιητικής δραστηριότητας ήταν ουσιαστικά η μικρότερη από τον Φεβρουάριο. Η συνεχής, αν και μέτρια ανάπτυξη τον Ιούλιο, συνοδεύτηκε από περαιτέρω αύξηση στην παραγωγή και στις νέες προμήθειες.

Επίσης καταγράφηκαν κάποια προβλήματα από την πλευρά των προμηθειών, καθώς ο χρόνος παράδοσης επεκτάθηκε και οι τιμές εισροών αυξήθηκαν. Η ασθενέστερη αύξηση στην παραγωγή και στις παραγγελίες έγινε αισθητή από τον ασθενέστερο ρυθμό ανάπτυξης του συνολικού μεταποιητικού τομέα.

Ο όγκος των νέων παραγγελιών για τους επιχειρηματίες αυξήθηκε τον Ιούλιο για όγδοο συνεχή μήνα. Σχεδόν το ένα τρίτο των αποκριθέντων στην τελευταία έρευνα κατέγραψε ισχυρότατες παραγγελίες κατά τη διάρκεια του μήνα, ενώ κάτω από το 20% ανέφερε λιγότερες νέες παραγγελίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα