Υποθέσεις ζημίας άνω των 7 εκατ. ευρώ στην Υγεία

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 20:08
UPD:20:09

Ζημία του Δημοσίου ύψους 7.332.866 ευρώ προκάλεσαν υποθέσεις που ήλεγξε μέσα στο 2010 το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.

Σχετικά με αυτές, 80 πορίσματα διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές «λόγω ύπαρξης αποχρωσών ενδείξεων διάπραξης ποινικών αδικημάτων» και 24 στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το Σώμα υπέβαλε τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενέργησε το 2010 στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

Όπως διευκρινίζει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοικήσης Μιχάλης Σαμπατακάκης στη σχετική επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο: «Στις εν λόγω υποθέσεις δεν συμπεριλαμβάνονται 72 πορίσματα ελέγχου, 302 συμβάσεων μεταξύ της Siemens και Νοσοκομείων, τα οποία μετά την υποβολή τους από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής διαβιβάσθηκαν από τον ίδιο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Σύμφωνα με τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές Υγείας, μεγάλο σκάνδαλο εντοπίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου η οικονομική ζημιά που υπέστη το δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 974.676,17 ευρώ εξαιτίας παραβάσεων σε διαγωνισμούς αναλώσιμων υλικών χειρουργείου, υγειονομικού υλικού κ.α.

Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε μια ακόμη υπόθεση στο ίδιο νοσοκομείο που αφορούσε προμήθεια φαρυγγικών αεραγωγών για τα έτη 2005 - 2006 ποσού 16.938 ευρώ.

Στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», στη Νευροχειρουργική και Ορθοπεδική Κλινική, ο έλεγχος των επιθεωρητών αφορούσε την τήρηση διαχειριστικών διαδικασιών υλοποίησης των συμβάσεων ορθοπεδικού υλικού. Η ζημιά ως σήμερα ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ (βρίσκεται σε εξέλιξη για ανάδειξη μεγαλύτερης οικονομικής ζημιάς). Η υπόθεση εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα