Αυστηρή σύσταση Ανδ. Λοβέρδου για εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 20:44

Νέα αυστήρη σύσταση στους διοικητές των 30 μεγάλων νοσοκομείων της χώρας για εξυγίανση των οικονομικών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους σημείωσε πως σε διαφορετική περίπτωση θα την πληρώσει πάλι ο φορολογούμενος και πρόσθεσε ότι «ειλικρινές είναι να πει κάποιος έγκαιρα ότι δεν τα καταφέρνει, διότι είναι πολύ επικίνδυνο να δίνει ψεύτικα στοιχεία».

Μάλιστα, τους έδωσε εντολή να δίνουν οικονομική αναφορά κάθε μήνα και πρόβλεψη για τον επόμενο μήνα.

Αναφερόμενος στην οικονομική κάτασταση της χώρας, τόνισε πως «δίνουμε αγώνα για να εξασφαλίσουμε την τέταρτη δόση του δανείου, από την οποία θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις». Χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο διάστημα, επισημαίνοντας ότι ο πρώτος μήνας του έτους θα δείξει σε ένα βαθμό την τάση των οικονομικών μεγεθών.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν οι υποδιοικητές των υγειονομιών περιφερειών φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί περιστολή των δαπανών το 2010. Χαρακτηριστικά ο υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ Άγγελος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι δαπάνες στα νοσοκομεία της υγειονομικής του περιφέρειας μειώθηκαν κατά 17,7%, ενώ ο Σωτήρης Ζώρος υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ, σημείωσε ότι οι δαπάνες στα νοσοκομεία της 2ης υγειονομικής περιφέρειας μειώθηκαν κατά 23%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα