Συνελήφθησαν ανώτατα στελέχη της WorldCom

Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2002 19:45

Oι ομοσπονδιακές αρχές συνέλαβαν σήμερα τον Σκοτ Σάλιβαν, πρώην διευθυντή οικονομικού της WorldCom, και τον Ντέιβιντ Μάιερς, πρώην ελεγκτή στην εταιρεία, οι οποίοι αναμένεται να αντιμετωπίσουν σωρεία κατηγοριών από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το ρόλο που διαδραμάτισαν στη μεγαλύτερη επιχειρηματική απάτη που διεπράχθη ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της "Wall Street Journal" που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, ο Σάλιβαν θεωρείται ο αρχιτέκτονας της απάτης, ενώ ο Μάιερς έχει ήδη παραδεχθεί ότι γνώριζε για τις λογιστικές ατασθαλίες. Τα δύο πρώην διευθυντικά στελέχη της χρεοκοπημένης WorldCom αναμένεται εντός της ημέρας να προσέλθουν ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Σωρεία κατηγοριών για απάτες αναμένεται να αντιμετωπίσει από το υπ.Δικαιοσύνης ο πρώην διευθυντής οικονομικού της WorldCom, Σκοτ Σάλιβαν

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιουλίου η WorldCom Inc. κατέθεσε επισήμως αίτημα για να τεθεί υπό την προστασία του άρθρου 11 του νόμου για τις χρεοκοπίες http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/07/23/233047.htm αναγκάζοντας τον Τζορτζ Μπους να εκφράσει τη «βαθιά του ανησυχία» για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από τη χρεοκοπία της εταιρείας στους εργαζόμενους, τους επενδυτές αλλά και γενικότερα την αμερικανική οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα