«Ζητούμενο η ανάπτυξη»

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Γ. Προβόπουλου
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 12:49

«Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, στην αρχή της συνάντησής του με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο, υπογραμμίζοντας τον «καθοριστικό ρόλο» που πρέπει να διαδραματίσει το τραπεζικό σύστημα.

Ο διάλογος του πρωθυπουργού με τον διοικητή της ΤτΕ

Ακούστε τον διάλογο του πρωθυπουργού με τον διοικητή της ΤτΕ.

Υποδεχόμενος τον κ. Προβόπουλο, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «με τις μεγάλες αλλαγές που κάνουμε, διαμορφώνουμε πια προϋποθέσεις για την ανάπτυξη».

«Έχουμε ήδη θετικές ενδείξεις, τις πρώτες ενδείξεις, διότι ο στόχος μας είναι ακριβώς να έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και μια ανάπτυξη, βεβαίως, που να δίνει δουλειές στον κόσμο», συμπλήρωσε.

Όπως είπε το τραπεζικό σύστημα είναι καθοριστικό για να επανέλθει η ανάπτυξη, «συμβάλλοντας με τη ρευστότητα προς την ανάπτυξη της οικονομίας, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη».

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «έχουμε, πέρα από την ελληνική μάχη, και μια μάχη στην Ευρώπη, για ένα πλαίσιο που θα δώσει σιγουριά και για την ανάπτυξη, και για το τραπεζικό σύστημα».

«Θα ήθελα να συζητήσουμε ακριβώς πώς μπορούμε, αυτές τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, να τις κάνουμε πιο ρεαλιστικές και να έρθουν όσο γίνεται πιο γρήγορα», δήλωσε με τη σειρά του ο κ. Προβόπουλος.

«Διότι», πρόσθεσε, «το ζητούμενο είναι να αυξηθεί η απασχόληση και να δώσουμε αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα