Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 05:38

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, ωθώντας χαμηλότερα τον περιφερειακό δείκτη για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα, καθώς απώλειες σημείωσαν οι ιαπωνικές τράπεζες μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας από την Standard & Poor’s και την υποχώρηση των μετοχών των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. και της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., των δύο μεγαλύτερων εισηγμένων τραπεζών της Ιαπωνίας, σημείωσαν απώλειες πλέον του 2% στο Τόκιο. Πτώση 1,1% σημείωσαν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο. Οι μετοχές της Newcrest Mining Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χρυσού της Αυστραλίας, απώλεσαν 3,6% στο Σύδνεϋ καθώς πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού. Σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 5,6% σημείωσαν οι μετοχές της Advantest Corp. μετά την υποβάθμιση των μετοχών της από την Goldman Sachs Group Inc.

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας, είναι αρνητική για τις τράπεζες της χώρας, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε απώλειες 0,4% φθάνοντας στις 137,77 μονάδες στις 10:17 π.μ. στο Τόκιο, περιορίζοντας την άνοδο του 1% που σημείωσε μέσα στην εβδομάδα. Περίπου δύο μετοχές κινούντο πτωτικά σε κάθε μία που κινείτο ανοδικά μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον περιφερειακό δείκτη, ο οποίος σημείωσε απώλειες για πρώτη εβδομάδα σε 1,5 μήνα εν μέσω ανησυχιών ότι η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα πιέσει τους ανθρώπους που χαράσσουν τη νομισματική πολιτική της χώρας να κάνουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την αναχαίτιση του πληθωρισμού.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,9% και ο Topix σημείωνε απώλειες 1%, τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των δεικτών των χρηματιστηρίων στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,2%. Απώλειες 0,5% σημείωσε στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,2%, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι πωλήσεις κατοικιών και η πρόβλεψη της Qualcomm Inc. υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων και των αναλυτών, εξισορροπώντας τα στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας.

Πετρέλαιο, χρυσός

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου υποχώρησε 1,69 δολ. φθάνοντας στα 85,64 δολ. το βαρέλι χθες στη Νέα Υόρκη, και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 30 Νοεμβρίου. Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Απριλίου υποχώρησαν 1,1% κλείνοντας στα 1.319,80 δολ. η ουγγιά χθες στη Νέα Υόρκη. Κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές η τιμή του πολύτιμου μετάλλου άγγιξε τα 1.311 δολ, τα χαμηλότερα επίπεδα από την 1η Οκτωβρίου.

Φέτος, έως και χθες, ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 0,4%, έναντι ανόδου 3,3% του S&P 500 και 2,6% του Stoxx Europe 600 Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα