Πρόβλεψη για άνοδο του χαλκού

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 07:22

Τα κέρδη του ενδέχεται να διευρύνει ο χαλκός εν μέσω εικασιών ότι ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ θα στηρίξει το σχέδιο της Federal Reserve να διατηρήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα, αυξάνοντας τη ζήτηση του μετάλλου, καθώς η αγορά οδεύει να εμφανίσει έλλειμμα, σύμφωνα με έρευνα.

Δέκα από τους 15 αναλυτές, επενδυτές και διαπραγματευτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, ποσοστό 67%, είπαν ότι το μέταλλο θα σημειώσει άνοδο την επόμενη εβδομάδα. Τρεις προέβλεψαν ότι οι τιμές του θα υποχωρήσουν και δύο είπαν ότι θα διατηρηθούν σε σταθερά επίπεδα.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε αυτήν την εβδομάδα άνοδο 0,5% φθάνοντας στα 9.489,25 δολ. ο μετρικός τόνος στις 5:27 μ.μ. χθες στο London Metal Exchange (LME).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις στις 4 Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν αύξηση του δείκτη ανεργίας τον Ιανουάριο στο 9,5% από το 9,4%. Η Fed αυτήν την εβδομάδα διατήρησε τη δέσμευσή της για ιδιαίτερα χαμηλό κόστος δανεισμού και για εκτεταμένη χρονική περίοδο.

Η εβδομαδιαία έρευνα για τον χαλκό έχει προβλέψει με ακρίβεια τις τιμές του βιομηχανικού μετάλλου τις 57 από τις τελευταίες 122 εβδομάδες, ή ποσοστό 47%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα