Κοντά στο υψηλό 28 μηνών το Brent

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 11:40

Σταθεροποιητικά, κοντά στο υψηλό 28 μηνών, κινείται σήμερα η τιμή του Brent, με τους επενδυτές να παραμένουν ανήσυχοι για τυχόν επέκταση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Με διάγγελμά του την Τρίτη, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε πως θα παραμείνει στην εξουσία έως τον Σεπτέμβριο, αψηφώντας την απαίτηση των διαδηλωτών για άμεση παραίτησή του.

Στις 11:14 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 5 σεντς στα 101,69 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 14 σεντς στα 90,91 δολάρια το βαρέλι.

«Με τη γεωπολιτική ένταση στην Αίγυπτο να συνεχίζεται, οι κίνδυνοι για τις τιμές παραμένουν ανοδικοί», σχολίασαν αναλυτές της Credit Suisse. «Αναμένουμε υποχώρηση των τιμών μόλις αποκλιμακωθεί η ένταση λόγω αύξησης των παγκόσμιων αποθεμάτων.»

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,8 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, περισσότερο από όσο αναμενόταν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα