Τρία χρόνια με αναστολή στον Τόλη Βοσκόπουλο

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2011 11:42
A- A A+

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον Τόλη Βοσκόπουλο, για το αδίκημα της φοροδιαφυγής που αφορά την περίοδο 1993-97 και συγκεκριμένα για ποσό το οποίο με τις προσαυξήσεις, φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, καθώς και τη δυνατότητα εξαγοράς της ποινής με 5 ευρώ ημερησίως.

O γνωστός τραγουδιστής καταδικάστηκε για το αδίκημα της φοροδιαφυγής που αφορά την περίοδο 1993-97 και συγκεκριμένα για ποσό το οποίο με τις προσαυξήσεις, φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τ. Βοσκόπουλος εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο του, κ. Β. Δημακόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πελάτης τους έκανε αίτηση για να υπαχθεί σε ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που όπως είπε, θα του έδινε το δικαίωμα να τύχει έκπτωσης 100% επί των προσαυξήσεων. Ωστόσο, όπως έκανε γνωστό ο συνήγορος, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό. Μάλιστα προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο με προσφυγή του Τόλη Βοσκόπουλου κατά της αρνητικής απάντησης στην αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Ο κ. Δημακόπουλος ισχυρίστηκε ακόμη ότι όλοι οι λογαριασμοί του εντολέα του είναι μηδενικοί και όλες τις αμοιβές του τις εισέπρατε η πρώην σύζυγός του, Τζούλια Παπαδημητρίου, η οποία και υπέβαλε τις φορολογικές δηλώσεις.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η υπάλληλος της αρμόδιας ΔΟΥ, Βασιλική Τσουκαλά, η οποία είπε ότι ο Βοσκόπουλος δεν έχει καταβάλει, μέχρι στιγμής, καθόλου χρήματα για την οφειλή του, εξηγώντας πως δεν υπήχθη στη ρύθμιση καθώς έχει στην κατοχή του ακίνητα αντικειμενικής αξίας 660.000 ευρώ.

Ο λογιστής του Τόλη Βοσκόπουλου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να υπαχθεί στη ρύθμιση, καθώς οι υπέρογκες προσαυξήσεις θα καθιστούσαν εξαιρετικά υψηλή τη μηνιαία δόση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί, ενώ υποστήριξε ότι τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του, είναι δεσμευμένα.

Στην πρότασή της περί ενοχής η εισαγγελέας έδρας εισηγήθηκε στο δικαστήριο να επιβάλει στον Τόλη Βοσκόπουλο φυλάκιση τεσσάρων ετών.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς