Ισχυρό το δολάριο

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011 06:59

Διατήρησε την άνοδο των δύο ημερών έναντι του ευρώ το δολάριο πριν από την κυβερνητική έκθεση που προβλέπεται να δείξει αύξηση της απασχόλησης τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Το ευρώ όδευε να σημειώσει εβδομαδιαία πτώση έναντι των περισσότερων από τα κυριότερα νομίσματα καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζονται να συζητήσουν στις Βρυξέλλες το θέμα αντιμετώπισης της κρίσης χρέους και οι διαπραγματευτές μειώνουν τα στοιχήματά τους στην προοπτική αύξησης των επιτοκίων. Το δολάριο της Αυστραλίας ισχυροποιήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της εκτίμησης της κεντρικής τράπεζας της χώρας για την προοπτική ανάπτυξής της και των προβλέψεων για τον πληθωρισμό σε ένα τρίμηνο.

Το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,3636 ανά ευρώ στις 12:08 μ.μ. στο Τόκιο από 1,3634 δολ. που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, όπου αναρριχήθηκε έως 1,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 23 Νοεμβρίου. Το δολάριο διαμορφώθηκε στα 81,55 γιέν από 81,63 γιέν. Το ευρώ διαμορφώθηκε στα 111,20 γιέν από 111,29 γιέν, οδεύοντας να κλείσει αυτήν την εβδομάδα με απώλειες 0,5%.

Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα όδευε για δεύτερη εβδομαδιαία πτώση έναντι του γιέν πριν από τη σημερινή σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που προσπαθούν να περιορίσουν τις διαφορές τους στο θέμα στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Το δολάριο της Αυστραλίας αναρριχήθηκε στο 1,0195 δολ. ΗΠΑ, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 3 Ιανουαρίου, πριν διαμορφωθεί στο 1,0187 δολ. από 1,0153 δολ. χθες. Το νόμισμα της Αυστραλίας έχει σημειώσει αυτήν την εβδομάδα άνοδο 2,5% έναντι του αμερικανικού νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα