Υποχωρεί το αργό

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 06:24

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα μιας εβδομάδας διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο μετά τις ηπιότερες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και την αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης αργού στον κόσμο.

Στη Νέα Υόρκη τα συμβόλαια του αργού σημείωσαν άνοδο έως 0,6% σήμερα μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας ότι η ανεργία μειώθηκε στο 9% τον Ιανουάριο από 9,4% τον Δεκέμβριο. Οι αιγυπτιακές τράπεζες άνοιξαν για πρώτη φορά μετά από χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας καθώς περιορίστηκαν οι ταραχές και ο αντιπρόεδρος της χώρας Ομάρ Σουλεϊμάν πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με τα μέλη της αντιπολίτευσης. Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου 18 ετών, καθώς μειώθηκε η ζήτηση, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Ενεργείας στις 2 Φεβρουαρίου.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 89,13 δολ. το βαρέλι, 10 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 11:17 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Στις 4 Φεβρουαρίου ο αργό υποχώρησε 1,51 δολ., κλείνοντας στα 89,03 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 27 Ιανουαρίου. Την εβδομάδα που πέρασε οι τιμές του υποχώρησαν 0,4%. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 24%.

Το μπρεντ για παράδοση Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 100,20 δολ. το βαρέλι και 37 σεντς υψηλότερα στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 4 Φεβρουαρίου το μπρεντ υποχώρησε 1,93 δολ., ποσοστό 1,9%, κλείνοντας στα 99,83 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα