ΓΣΕΕ: Τα περιθώρια ανοχής έχουν εξαντληθεί προ πολλού

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 17:22

Κάλεσμα στην κυβέρνηση, τους εργοδότες και την τρόικα «να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για μέτρα που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, θα εκτοξεύσουν την ανεργία, θα βαθύνουν και θα διευρύνουν την ύφεση και την κρίση» απευθύνει η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει, «η εκθεμελίωση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας τοποθετούνται ξανά στην ατζέντα της τρόικας και των δανειστών, δυστυχώς με την ανοχή της κυβέρνησης».

Επίσης, η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι μένουν στο απυρόβλητο οι φοροδιαφεύγοντες και οι οικονομικά ισχυρές κοινωνικές ομάδες.

Τονίζοντας πως «οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλα περιθώρια και δεν πρόκειται να αποδεχθούν ανατροπές των βασικών και θεμελιακών δικαιωμάτων που με αγώνες και θυσίες έχουν κατακτήσει», η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι τα περιθώρια ανοχής και αντοχής έχουν εξαντληθεί προ πολλού.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να αναλάβει τις ευθύνες της και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας και το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

«Οι εργαζόμενοι με τον καθημερινό αγώνα τους θα ακυρώσουν στην πράξη τα αντεργατικά και αντιαναπτυξιακά αυτά μέτρα και θα περιφρουρήσουν τις Σ.Σ.Εργασίας», καταλήγει η ΓΣΕΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα