Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 05:53

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την ανακοίνωση υψηλότερων κερδών από τις εταιρείες, αλλά και τις εξαγορές στις ΗΠΑ, οι οποίες τόνωσαν την αισιοδοξία ότι η οικονομία της χώρας αποκτά δυναμική.

Οι μετοχές της National Australia Bank Ltd., της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Αυστραλίας, αναρριχήθηκαν 2,7% στο Σύδνεϋ μετά την ανακοίνωσή της για υψηλότερα κέρδη. Οι μετοχές της Commonwealth Bank of Australia, της μεγαλύτερης δανείστριας της χώρας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, σημείωσαν άνοδο 0,5%. Ανοδο 1,7% σημείωσαν οι μετοχές της Japan Tobacco Inc., μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους, ενώ οι μετοχές της Honda Motor Co., της τέταρτης σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, αναρριχήθηκαν 1%.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 139,71 μονάδες στις 9:37 π.μ. στο Τόκιο. Τρεις μετοχές κινούντο ανοδικά σε κάθε δύο που κινούντο πτωτικά μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα αναρριχήθηκε 1,4% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο φέτος, καθώς η βελτίωση των εταιρικών κερδών επισκίασε τις ανησυχίες για την πολιτική αστάθεια στην Αίγυπτο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index ισχυροποιήθηκε 0,3% και στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση.

Στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε σήμερα 0,1%. Χθες στη Νέα Υόρκη ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,6% μετά τη συμφωνία της Danaher Corp. να αγοράσει την Beckman Coulter Inc. αντί 6,8 δισ. δολ., και την ανακοίνωση της Ensco Plc ότι θα αγοράσει την Pride International Inc. αντί 7,3 δισ. δολαρίων.

Φέτος, έως και χθες, ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 1,2%, έναντι ανόδου 4,9% του S&P 500 και 4,7% του Stoxx Europe 600 Index.

Σήμερα, οι 30 από τις 1.019 εταιρείες του δείκτη MSCI έχουν προγραμματίσει να ανακοινώσουν αποτελέσματα. Από τις 347 που το έκαναν ήδη από την 1η Ιανουαρίου για το τελευταίο τρίμηνο, οι 139 εμφάνισαν υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη, ενώ οι 109 εμφάνισαν χαμηλότερα κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα