Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2002 07:02
UPD:11:12

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές και οι κύριοι ιαπωνικοί δείκτες από τα χαμηλότερα επίπεδα των έξι μηνών, καθώς έντονη είναι η αισιοδοξία ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve Bank) θα προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων φέτος. Ομως, και τα αποτελέσματα του τριμήνου της Cisco Systems Inc. που ήταν υψηλότερα από ότι αναμένετο, βοήθησαν σε αυτήν τη θετική εξέλιξη.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο στις 11:30' π.μ. (τοπική ώρα) κέρδιζε ποσοστό 2,9% φθάνοντας στις 9.773,90 μονάδες, ενώ δύο ώρες πριν τη λήξη της συνεδρίασης τα κέρδη έφθαναν στο 3,34% και ο δείκτης στις 9.818,68 μονάδες. Ανοδο 2% σημείωνε και ο Topix για να ανέλθει στις 958,22 μονάδες.

Με την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Χογκ Κογκ ο δείκτης Hang Seng, ακολουθώντας την ανοδική πορεία της Wall Street, κέρδιζε ποσοστό 2,01% φθάνοντας στις 9.895 μονάδες και στις 7 το πρωϊ (ώρα Ελλάδος) κέρδιζε 1,8% φθάνοντας στις 9.875,3 μονάδες.

Ο δείκτης Kospi στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας κέρδιζε για πρώτη ημέρα σε σύνολο έξι ημερών ποσοστό 1,5%. Την άνοδο οδήγησαν οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο και της Ν. Κορέας αντιστοίχως.

«Μία μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα επιδράσει θετικά στα έσοδα των Ιαπώνων εξαγωγέων, οι οποίοι βίωσαν τη μείωση της ζήτησης στον μεγαλύτερο εμπορικό τους εταίρο», ανέφερε ο Satoru Kanoko, ο οποίος διαχειρίζεται 1,2 δισ. δολ. στην Prudential Asset Management Japan Inc. «Τα αποτελέσματα της Cisco, συμπλήρωσε, μειώνουν την ανησυχία που επικρατεί στην παραγωγή της βιομηχανίας των κομπιούτερ».

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στα Χρηματιστήρια της Αυστραλίας, της Ν. Ζηλανδίας, της Μαλαισίας, των Φιλιππίνων, της Ταϊλάνδης και της Ινδονησίας, ενώ μικτή εικόνα εμφάνιζαν οι δείκτες στην Κίνα.

Η μετοχή της Sony, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής ηλεκτρονικών, κέρδιζε 5,4% φθάνοντας στα 5.250 γιέν και της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, από πλευράς market value, σημείωνε άνοδο 3,6% φθάνοντας στα 2.915 γιέν. Στην Κορέα, η μετοχή της Hyundai Motor Co., της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων προέρχεται από το εξωτερικό, κέρδιζε ποσοστό 3,6%φθάνοντας στα 32.850 γουόν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα