Σταθεροποιείται το ευρώ

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 10:58

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ μετά τη χθεσινή άνοδό του έναντι του δολαρίου εξαιτίας της μείωσης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, αν και πολλοί traders εκτιμούν ότι στερείται δυναμικής για να ξεπεράσει το υψηλό των 12 εβδομάδων που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην χθεσινή του ομιλία, ο διοικητής της Fed Μπεν Μπερνάνκι δεν άφησε υπόνοιες για συρρίκνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων ούτε για αύξηση των επιτοκίων. Αυτό, σε συνδυασμό με την έντονη ζήτηση που σημειώθηκε στη δημοπρασία αμερικανικών 10ετών ομολόγων, οδήγησαν τις αποδόσεις κάτω από το υψηλό εννιαμήνου και υπονόμευσαν το δολάριο.

Οι traders, ωστόσο, δίστασαν να σπρώξουν το ευρώ ψηλότερα, καθώς ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ περιόρισε, με τις δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα, τις προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον.

«Είναι δύσκολο για το ευρώ προς το παρόν να σημειώσει άνοδο πάνω από τα υψηλά επίπεδα που κατέγραψε στις αρχές του μήνα. Χρειάζεται ένας νέος παράγοντας που θα το οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα», ανέφερε αναλυτής της Nikko Cordial Securities.

Στις 10:39 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3654 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γεν στα 82,70 γεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα