Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ - Συγκέντρωση στο ΤΠΔΥ

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 11:07
UPD:11:10

Στάση εργασίας από το μεσημέρι εώς τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 13.00 μπροστά το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Σταδίου 31) θα κάνει σήμερα η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή, όπως αναφέρει, των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης.

Στάση εργασίας από το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 13.00 μπροστά το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Σταδίου 31) θα κάνει σήμερα η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή, όπως αναφέρει, των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με την Ανώτατη Διοίκηση, τα Επικουρικά Ταμεία του Δημοσίου βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, με σοβαρότατες επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους και ενδεικτικά αναφέρει πως το Τ.Π.Δ.Υ. παρουσιάζει έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ, το έλλειμμα στο Μ.Τ.Π.Υ έχει φτάσει τα 240 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα οργανικό έλλειμμα παρουσιάζει και το ΤΕΑΔΥ. Η κατάσταση αυτή, τονίζει η ΑΔΕΔΥ, έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η χορήγηση του εφάπαξ για τρία και πλέον χρόνια, να μην χορηγείται το 13ο μέρισμα στους ασφαλισμένους του Μ.Τ.Π.Υ. κλπ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΟΕ - ΟΤΑ με 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, ενώ για το υπόλοιπο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει κηρύξει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Το μεσημέρι προγραμματίζεται συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (Καρόλου 24 - Πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα