Προειδοποίηση για το μέλλον του Ελληνικού Νηογνώμονα

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 21:49

Την ανάγκη να αναληφθεί άμεσα πολιτική πρωτοβουλία ώστε ο Ελληνικός Νηογνώμονας που υπηρετεί την ελληνική ναυτιλία από το 1919 να έχει τη δυνατότητα να επιθεωρεί τα πλοία εθνικής νομοθεσίας και να τα πιστοποιεί υπογράμμισε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου που επισκέφθηκε τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντιδη. Προειδοποίησε μάλιστα πως σε διαφορετική περίπτωση, ο νηογνώμονας θα αναγκαστεί να διακόψει τη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι από την πλευρά του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να προσαρμοστεί στις αυξημένες ποιοτικές απαιτήσεις της οδηγίας 391/2009 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εξεδόθη τον Απρίλιο του 2009, περιλαμβανομένης και σχετικής συνεργασίας με τους Lloyd’s Register, προκειμένου να υπάρχει η πλήρη εναρμόνιση με τη σχετική οδηγία. Οι σχετικές διαδικασίες όμως, για να ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, απαιτούν αντίστοιχη πολιτική βούληση και την υποστήριξη των αρμοδίων Υπηρεσιών των εμπλεκόμενων Υπουργείων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας δήλωσε ότι μέσα σε μία εβδομάδα περίπου, θα έχει απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα του ελληνικού νηογνώμονα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα