ΝΔ: Διγλωσσία συναρμόδιων υπουργείων για την πετρελαιοκίνηση

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 11:10

Oι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης (αριστερά) και Κ. Χατζηδάκης.

Να ξεκαθαρίσει την πολιτική της αναφορικά με την πετρελαιοκίνηση στα αστικά κέντρα, καλούν την κυβέρνηση οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και Κ. Χατζηδάκης, κατηγορώντας την ότι εξακολουθεί να μην έχει συγκροτημένη και συντονισμένη πολιτική στο ζήτημα.

Όπως επισημαίνουν, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε συνέντευξή του στις 16/2 σε ραδιοφωνικό σταθμό, εμφανίζεται θετικός στο θέμα της πετρελαιοκίνησης, η επίσημη απάντηση με ημερομηνία 15/2 που δόθηκε από το εν λόγω υπουργείο σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή δεν αναφέρει ότι υπάρχουν σκέψεις να αναμορφωθεί το ισχύον από το 1992 νομικό πλαίσιο.

Από την άλλη μεριά, προσθέτουν οι βουλευτές της ΝΔ, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στη δική του απάντηση, δεν φαίνεται να έχει κανένα σχεδιασμό επί του θέματος και κρατά αόριστη στάση λέγοντας ότι απλώς παρακολουθεί την εξέλιξη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι κ.κ. Χατζηδάκης και Μητσοτάκης, το ίδιο το ΥΠΕΚΑ παραδέχεται στην απάντησή του ότι με τις νέες τεχνολογίες EURO-5 & 6, τα εκπεμπόμενα σωματίδια από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα καθίστανται ελάχιστα, ενώ υφίστανται σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους ιδιοκτήτες τους, χωρίς όμως να αποσαφηνίζει τη θέση του για το ζήτημα αυτό.

Την ίδια ώρα, δεν υιοθετείται απ’την κυβέρνηση κάποιο συγκεκριμένο πλέγμα κινήτρων για τη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου από τα ΙΧ, καθώς η πρόβλεψη πώλησης φυσικού αερίου από τα πρατήρια βενζίνης δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Καταλήγοντας οι υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας καλούν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την πολιτική της, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών και την τόνωση της δοκιμαζόμενης αγοράς αυτοκινήτου, τονίζοντας πως η διγλωσσία των συναρμόδιων υπουργείων και η καθυστέρηση ως προς την εναρμόνιση σε όσα ισχύουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αρνητικοί παράγοντες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα