Κέρδη άνω των προβλέψεων για τη Lenovo

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 11:29

Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 99,6 εκατ. δολάρια στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, από 79,5 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Αύξηση των τριμηνιαίων κερδών της κατά 25% εμφάνισε η Lenovo, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, χάρη στο ισχυρό γιουάν και το χαμηλότερο κόστος για εξαρτήματα.

Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στα 99,6 εκατ. δολάρια στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, από 79,5 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα ανέμεναν στα 86 εκατ. δολάρια περίπου.

Η διοίκηση της εταιρείας προειδοποιεί πάντως για πιθανή επιβράδυνση της ανάπτυξης εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας σε ΗΠΑ και Ευρώπη. «Η ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά PC μετριάστηκε περαιτέρω στο τρίμηνο, ενώ παραμένουν συγκεκριμένες προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία και η κρίση χρέους σε ώριμες αγορές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Lenovo.

Οι πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 18% το τέταρτο τρίμηνο του 2010. Στις ΗΠΑ και την Ευρώπη σημείωσαν άνοδο 22%, ενώ στις αναπτυσσόμενες αγορές ενισχύθηκαν κατά 34%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα