Στις 7/6 η προθεσμία για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι

Τρίμηνη παράταση στον διαγωνισμό
Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 13:28
UPD:14:24

(φωτογραφία αρχείου)

Τρίμηνη παράταση δόθηκε στον διαγωνισμό για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι της Κρήτης και πλέον η νέα προθεσμία υποβολής προσφορών είναι η 7η Ιουνίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.

«Μας ζήτησαν οι ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες μια παράταση μέχρι 7 Ιουνίου για να καταθέσουν τις οικονομικές τους προσφορές», ανέφερε ο κ. Μαγκριώτης σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η αρχική προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών ήταν η 19η Οκτωβρίου 2010, στη συνέχεια όμως η κυβέρνηση την μετέθεσε για την 1η Μαρτίου, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο διαγωνισμό οι προβλέψεις για ραδιοβοηθήματα και ορισμένα οδικά τμήματα.

«Έχουν γίνει αρκετές και σημαντικές αλλαγές, για να είναι πιο πλήρες και ολοκληρωμένο το αεροδρόμιο», δήλωσε ο υφυπουργός. «Είμαστε στην τελική ευθεία πια.»

Το Καστέλλι θα αντικαταστήσει το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας στις διεθνείς αφίξεις τουριστών. Περισσότερες από 13 ξένες και ελληνικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Καστέλλι, ανέφερε ο κ. Μαγκριώτης, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι το νέο αεροδρόμιο να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2015.

Η γαλλική Vinci, ο μεγαλύτερος παγκοσμίως κατασκευαστικός όμιλος, έχει ήδη δηλώσει ότι θα καταθέσει προσφορά για το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT).

Ερωτηθείς για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, αρχικού προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ, ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι μέχρι το καλοκαίρι το αργότερο θα έχει αποσαφηνιστεί πλήρως το φυσικό του αντικείμενο.

Νέα έργα εντός του 2012

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης το 2012 την δημοπράτηση τριών ακόμα έργων, του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Θήβα, καθώς και των δύο υποθαλάσσιων αρτηριών Λευκάδας και Σαλαμίνας, συνολικού προϋπολογισμού 650 εκατ. ευρώ περίπου.

Σύντομα θα οριστεί και τεχνικός σύμβουλος για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ανέφερε.

«Σε μια φάση ύφεσης δεν μπορείς να περιμένεις πολλά, άμεσα αποτελέσματα. Ακριβώς όμως αυτές οι επενδύσεις βοηθούν να βγεις από την ύφεση και μετά είναι αλματώδης...η προσφορά τους στην ανάπτυξη», δήλωσε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα