Ερώτηση Μπακογιάννη για την αύξηση των απόρρητων δαπανών ΥΠΕΞ

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011 13:37

Για αύξηση των «μυστικών» κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών την ώρα που η κυβέρνηση προχωρεί σε σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου, κάνει λόγο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σε ερώτησή της προς τον Πρωθυπουργό.

Για αύξηση των «μυστικών» κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών την ώρα που η κυβέρνηση προχωρεί σε σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου, κάνει λόγο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, σε ερώτησή της προς τον Πρωθυπουργό.

Στην ερώτησή της η κ. Μπακογιάννη κάνει αναφορά στις περικοπές των λειτουργικών δαπανών και τη μαζική περικοπή κονδυλίων για τις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε πολλές χώρες, που όπως υποστηρίζει, καθιστούν αδύνατη τη στοιχειώδη ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους, καθώς και στις περικοπές των μισθών και την υπερφορολόγηση των επιδομάτων των διπλωματών και των άλλων κλάδων των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών.

Την ίδια όμως περίοδο, υπογραμμίζει η πρώην υπουργός Εξωτερικών, διπλασιάζονται αδικαιολόγητα τα περίφημα «μυστικά κονδύλια» και χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το 2010 στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ για τις «απόρρητες δαπάνες» αναγράφονταν 18 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2011, με το προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ στο 0,3% του ΑΕΠ, το ποσό των «απορρήτων κονδυλίων» αυξήθηκε στα 34 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εγκρίθηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα