Επικρίσεις ΝΔ για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στο ΥΘΥΝΑΛ

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011 16:46
UPD:17:15

Για εικόνα διάλυσης στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κάνει λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που σημειώθηκαν χθες στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου.

«Πραγματικά απορούμε τι απομένει να δούμε. Χθες ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας (ΥΘΥΝΑΛ), παρέμεινε σβηστός για έξι (6) ολόκληρες ώρες λόγω προβλήματος ηλεκτροδότησης. Διερωτόμαστε, λοιπόν, τι θα συνέβαινε αν είχαμε ναυτικό ατύχημα και μάλιστα στα θαλάσσια σύνορά μας με την Τουρκία», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πλακιωτάκης και ζητεί καταλογισμό ευθυνών για το συμβάν.

«Το σήριαλ συνεχίζεται, αν σκεφτούμε ότι σήμερα δεν έχει ρεύμα ούτε καν το ΥΘΥΝΑΛ», προσθέτει και καταλήγει: «Μια λέξη υπάρχει για να περιγράψουμε όσα γίνονται: Ντροπή».

Αρχηγός Λιμενικού: Κανένα πρόβλημα από τη διακοπή ηλεκτροδότησης

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, διαβεβαίωσε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η χθεσινή διακοπή ηλεκτροδότησης δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης.

Όπως εξήγησε, αμέσως μόλις έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης, λόγω της κακοκαιρίας, τέθηκαν σε ισχύ οι μονάδες «emergency», δηλαδή η ηλεκτρογεννήτρια που έχει ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου.

Διευκρίνισε επίσης ότι το Κέντρο έχει ξεχωριστή γραμμή ηλεκτροδότησης και ότι από τη πεντάωρη διακοπή, από τις 9 το βράδυ έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στο Υπουργείο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα