Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 06:05
UPD:06:43

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τον περιφερειακό δείκτη να σημειώνει απώλειες για δεύτερη ημέρα, εν μέσω διόγκωσης των ανησυχιών ότι η αστάθεια στη Μέση Ανατολική και τη Βόρεια Αφρική ενδέχεται να βλάψει την παγκόσμια ανάκαμψη.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 1,8% φθάνοντας στις 137,13 μονάδες στις 11:43 π.μ. στο Τόκιο με περίπου 17 μετοχές να σημειώνουν απώλειες σε κάθε μία που σημείωνε κέρδη. Την εβδομάδα που πέρασε ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε άνοδο 3%, τη μεγαλύτερη από τη χρονική περίοδο που έληξε στις 3 Δεκεμβρίου, καθώς εκθέσεις στις ΗΠΑ έδειξαν βελτίωση της οικονομικής ανάκαμψης και των εταιρικών κερδών.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 βυθίστηκε 2% μετά την αλλαγή της προοπτικής της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας από την Moody’s Investors Service.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index υποχώρησε 0,9% μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην πόλη Κράϊστσερτς. Απώλειες 0,8% σημείωσε στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 2,2%, ενώ στην Ταϊβάν οι απώλειες του Taiex Index ήταν 2,4%.

Σήμερα ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 1,1%. Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στις ΗΠΑ λόγω αργίας.

Χθες στη Λιβύη εντάθηκε η βία καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διαδηλωτές.

Το πετρέλαιο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών στο Λονδίνο εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση στην περιοχή θα επηρεάσει τις προμήθειες του καυσίμου.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές των ασιατικών εταιρειών με έργα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Στο Λονδίνο ο χρυσός αναρριχήθηκε πάνω από τα 1.400 δολ. η ουγγιά, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Ιανουαρίου. Το ασήμι άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα 30 ετών.

Φέτος, έως και χθες, ο MSCI Asia Pacific Index έχει σημειώσει άνοδο 1,5% έναντι ανόδου 6,8% του Standard & Poor’s 500 Index και 4,1% του Stoxx Europe 600 Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα