Frigoglass: Αύξηση κερδών, πωλήσεων το 2010

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011 09:17
UPD:09:24

Αύξηση των καθαρών κερδών της για το 2010 στα 20,5 εκατ. ευρώ, από 3 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια επαγγελματικών ψυγείων Frigoglass, επικαλούμενη την ανάκαμψη των αγορών στην Ανατολική Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι τα καθαρά κέρδη του 2009 είχαν επιβαρυνθεί σημαντικά από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 31,9% στα 457,2 εκατ. ευρώ, ενώ το τέταρτο τρίμηνο σημείωσαν άνοδο 17,8%.

Τα ετήσια λειτουργικά κέρδη (EBIT) αυξήθηκαν κατά 67,7% στα 49,3 εκατ. ευρώ, αντικατοπτρίζοντας, σύμφωνα με την εταιρεία, το θετικό αποτέλεσμα της λειτουργικής μόχλευσης, που αντισταθμίστηκε μερικώς από την έναρξη δραστηριοτήτων στην Αμερική και από αυξημένες προβλέψεις για εγγυήσεις και υπηρεσίες νέων προϊόντων το τέταρτο τρίμηνο.

«Στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες του περασμένου έτους, καταφέραμε να πετύχουμε ισχυρά αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική μας, την αποτελεσματικότητα στην αγορά, καθώς και την επιτυχία των πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης στην αρχή της οικονομικής ύφεσης. Κατά τη διάρκεια του έτους συνεχίστηκαν οι θετικές τάσεις στις αναπτυσσόμενες οικονομίες δραστηριοποίησής μας, ενώ παρατηρήθηκαν σημεία ανάκαμψης στην Ευρώπη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass Πέτρος Διαμαντίδης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα