Ανοδο 0,9% σημείωσε ο Νikkei

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 12:11

Με θετικό πρόσημο έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,9% και κατέληξε στις 10.624,09 μονάδες. Ανοδο μίας ποσοστιαίας μονάδας σημείωσε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 951,27 μονάδες.

Με τα κέρδη που σημείωσε σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο αντιστάθμισε μέρος των απωλειών της προηγούμενης εβδομάδας, οι οποίες άγγιξαν το 3%. Παρά τις φήμες για την πτωτική πορεία του χρηματιστηρίου του Τόκιο που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες, σήμερα οι επενδυτές επέδειξαν έντονη διάθεση για αγορά των μετοχών που σημείωσαν σημαντική πτώση.

«Πάρα πολλοί traders τοποθετήθηκαν υπέρ του ενδεχομένου πτώσης και μόλις ξεκίνησαν να γίνονται κάποιες αγορές το απόγευμα, παρατηρήθηκε τάση κάλυψης των ανοιχτών θέσεων», σχολιάζει ο Μάτια Τζιανψαλεόνι, διευθυντής πωλήσεων μετοχών της Citigroup.

«Στην πορεία της εβδομάδας, η αισιοδοξία για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας ενδέχεται να δώσει ώθηση στην [ιαπωνική] αγορά», εκτιμά ο Τσουγιόσι Σαγκάβα από την Mizuho Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα