Νέες περικοπές δαπανών, μεταρρυθμίσεις στην Πορτογαλία

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011 13:12

«Για προληπτικούς λόγους, τα μέτρα σταθεροποίησης για το 2011 θα ενισχυθούν, προκειμένου να έχουμε περαιτέρω μείωση του ελλείμματος κατά 0,8%», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Φερνάντο Τεϊξέιρα ντος Σάντος σε δημοσιογράφους, λίγο πριν τη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης.

Νέες περικοπές δαπανών και μεταρρυθμίσεις ανακοίνωσε σήμερα η Πορτογαλία με στόχο τη μείωση του ελλείμματός της κατά ένα επιπλέον ποσοστό 0,8% του ΑΕΠ φέτος.

«Για προληπτικούς λόγους, τα μέτρα σταθεροποίησης για το 2011 θα ενισχυθούν, προκειμένου να έχουμε περαιτέρω μείωση του ελλείμματος κατά 0,8% (του ΑΕΠ)», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Φερνάντο Τεϊξέιρα ντος Σάντος σε δημοσιογράφους, λίγο πριν τη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης.

Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων -συμπεριλαμβανομένων περικοπών στις δαπάνες για την υγεία και την κοινωνική πρόνοια και καθυστέρησης έργων υποδομής- με στόχο την επίτευξη του στόχου για μείωση του ελλείμματος φέτος στο 4,6%.

Όπως τόνισε, η Λισαβόνα θα επιδιώξει να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ειδικά στην αγορά εργασίας, όπου σχεδιάζει να μειώσει τις αποζημιώσεις απόλυσης.

Η Πορτογαλία θεωρείται ότι θα είναι η επόμενη χώρα που θα ενταχθεί στον προσωρινό μηχανισμό διάσωσης μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία. Ωστόσο, η κυβέρνησή της επιμένει πως δεν χρειάζεται εξωτερική βοήθεια και ότι οι δημοσιονομικές της προσπάθειες επαρκούν για να βγει από την κρίση.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα