Μετασεισμοί και στις ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 11:06

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την τεράστια καταστροφή που σημειώθηκε στην Ιαπωνία εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξε τη χώρα την Παρασκευή, καθώς και των εκρήξεων που σημειώθηκαν έκτοτε σε πυρηνικά εργοστάσια της χώρας.

Στις 10.36 π.μ. (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης FTSE του Λονδίνου κατέγραφε απώλειες 0,36% στις 5.807,55 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC στο Παρίσι υποχωρούσε κατά 0,53%. Την ίδια ώρα στη Γερμανία, ο δείκτης XETRA DAX σημείωνε πτώση της τάξης του 1,69% στις 6.863,65. Στις 10,07 π.μ., ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραφε απώλειες 0,7% και διαμορφωνόταν στις 1.114,11 μονάδες.

«Η Ιαπωνία θα βρίσκεται στο επίκεντρο [των σημερινών συνεδριάσεων] και η μέρα δεν αναμένεται καλή», προειδοποιεί ο Ματ Μπράουν από την Catalyst Markets. «Δεν υπάρχουν αρκετοί θετικοί λόγοι για να αγοράσει κανείς».

«Υπάρχουν έντονες ανησυχίες για νέους μετασεισμούς και τσουνάμι και για το πιθανό κόστος που θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις. Εκφράζονται φόβοι σχετικά με τις επιπτώσεις στη λειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων και είναι βέβαιο ότι τυχόν αρνητικές ειδήσεις θα επισκιάσουν την αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα