Berkshire Hathaway: Eξαγορά της Lubrizol έναντι 9 δισ. δολαρίων

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 13:36

Σε συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας χημικών και λιπαντικών Lubrizol Corp προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ.

Σε συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας χημικών και λιπαντικών Lubrizol Corp προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ. Η Berkshire θα πληρώσει 135 δολάρια ανά μετοχή της Lubrizol, καταβάλλοντας ένα πριμ 28% επί της τιμής κλεισίματος της Παρασκευής.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στην οποία έχει η Berkshire τα τελευταία έξι χρόνια και το συνολικό τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 9 δισ. δολάρια. Πριν από δύο εβδομάδες, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αξιοποιήσει το τεράστιο απόθεμα μετρητών της εταιρείας σε επιχειρηματικές συμφωνίες.

«Η Lubrizol είναι ακριβώς το είδος της εταιρείας που θέλουμε να συνεργαζόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μεγαλοεπενδυτής. Την ετήσια γενική συνέλευση τον προηγούμενο μήνα, ο Γουόρεν Μπάφετ είχε ανακοινώσει στους μετόχους της Berkshire Hathaway ότι αναζητά ευκαιρίες εξαγορών για αξιοποίηση του αποθέματος μετρητών ύψους 83 δισ. δολάρια.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα