Dell Computer Co. : Πωλήσεις ρεκόρ θα εμφανίσει το γ' τρίμηνο

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2002 08:08
UPD:18:16

ΚΕΡΔΗ ύψους 501 εκατ. δολ. ΗΠΑ, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο του έτους η υπ'αριθμόν δύο εταιρεία παραγωγής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, Dell Computer Corp., μετά τη σημαντική αύξηση των πωλήσεών της, αλλά και την απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά των server.

Η εταιρεία προβλέπει ότι το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της θα φθάσουν στο επίπεδο ρεκόρ των 8,9 δισ. δολ. ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της να φθάσει στα ύψη. Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε στι 2 Αυγούστου ήταν 19 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημίας 101 εκατ. δολ. ή τεσσάρων σεντς ανά μετοχή, που ήταν ένα χρόνο πριν.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 11%, φθάνοντας στα 8,5 δισ. δολ. από 7,6 δισ. δολ., αναφέρεται σε ανακοίνωση της Dell.

«Η Dell, θα συνεχίσει να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και θα αποσπάσει μερίδιο από τις ανταγωνίστριές της», λέει ο Jim Lyon, ο οποίος διαχειρίζεται 340 εκατ. δολ. με την Oakwood Capital Management LLC, στα οποία συμπεριλαμβάνονται συνολικά 125.000 μετοχές της Dell.

Τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα είναι 20 με 21 σεντς ανά μετοχή, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκησή της.

Την προηγούμενη φορά που η εταιρεία είχε εμφανίσει πωλήσεις ρεκόρ, ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2001, όταν αυτές είχαν διαμορφωθεί στα 8,67 δισ. δολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα