ΥΠΟΙΚ: Το EFSF δεν θα χρειαστεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 14:35
UPD:16:37

Την εκτίμηση του ότι ο προσωρινός μηχανισμός διάσωσης της ευρωζώνης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν θα χρειαστεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα από την πρωτογενή αγορά εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών.

Την εκτίμηση του ότι ο προσωρινός μηχανισμός διάσωσης της ευρωζώνης, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), δεν θα χρειαστεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα από την πρωτογενή αγορά εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, στο πλαίσιο ημερίδας για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σε αγορά ελληνικών ομολόγων από το EFSF», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το Reuters.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Kαλούμαστε σήμερα να σχεδιάσουμε το μέλλον

Γ. Παπακωνσταντίνου: Kαλούμαστε σήμερα να σχεδιάσουμε το μέλλον

Πρόβλεψε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να βγει στις αγορές πριν το 2012, καθώς οι δανειακές της ανάγκες για φέτος είναι εξασφαλισμένες από τον μηχανισμό διάσωσης και τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων, ωστόσο, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να επιστρέψει στις αγορές νωρίτερα, αν το ευνοούν οι συνθήκες.

Όπως εξήγησε ο ΥΠΟΙΚ, εάν τα spreads δεν έχουν κατέβει σε λογικά και βιώσιμα επίπεδα, τότε ο μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ελληνικά ομόλογα. «Με τα σημερινά επιτόκια, η χώρα δεν μπορεί να βγει για δανεισμό», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα