Πτώση του δολαρίου έναντι ευρώ και γιεν

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 14:26
UPD:14:29

Κέρδη σημειώνει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,4230 δολάρια στις 14.09 (ώρα Ελλάδος).

A- A A+

Κέρδη σημειώνει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,4230 δολάρια στις 14.09 (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Alpha Bank, το ενιαίο νόμισμα επηρεάζεται θετικά από τις εκτιμήσεις για αύξηση του επιτοκίου αναφοράς της ΕΚΤ στην επόμενη σύσκεψή της. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, δήλωσε χθες ότι δεν έχει μεταβληθεί η στάση της ΕΚΤ σε σχέση με τη σύσκεψη του Μαρτίου.

Ανοδικά έναντι του δολαρίου κινείται και το γεν, το οποίο ανέρχεται στα 0,0124 δολάρια. Θετικά επηρεάζει το ιαπωνικό νόμισμα η εκτίμηση ότι Ιάπωνες επενδυτές προβαίνουν σε επαναπατρισμό κεφαλαίων. Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας δήλωσε ότι παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος και ότι είναι πιθανή συντονισμένη παρέμβαση των χωρών του Ομίλου G7 εάν κριθεί αναγκαίο.

Το δολάριο, από την άλλη, έχει υποχωρήσει στα χαμηλά 15 μηνών έναντι μιας σειράς νομισμάτων, μεταξύ των οποίων και η στερλίνα. Στις 14.20 (ώρα Ελλάδος), το βρετανικό νόμισμα διαμορφωνόταν στα 1,63810 δολάρια, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη έναντι του αμερικανικού νομίσματος σε σύγκριση με τα υπόλοιπα νομίσματα. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την άνοδο έχει παίξει η μεγαλύτερη του αναμενόμενου ενίσχυση του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα να φουντώνουν τα σενάρια αύξησης των επιτοκίων στη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς