ΥΠΟΙΚ: «Όχι» σε περαιτέρω μειώσεις μισθών

Δεν προβλέπεται αύξηση των φορολογικών συντελεστών
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 17:29
UPD:17:57

Μιλώντας σε ημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπονται περαιτέρω μειώσεις μισθών στο Δημόσιο Τομέα ή αύξηση συντελεστών ΦΠΑ.

Στο σκέλος των δαπανών και λιγότερο στο σκέλος των εσόδων, θα εστιαστεί σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος τα επόμενα χρόνια, στα 3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2015 από 17 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011.

Μιλώντας σε ημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπονται περαιτέρω μειώσεις μισθών στο Δημόσιο Τομέα ή αύξηση συντελεστών ΦΠΑ. Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι με την ολοκλήρωση της προσπάθειας θα οδηγηθούμε σε μια δυνατή οικονομία που θα παράγει θέσεις εργασίας, στοχευμένες κοινωνικές παροχές σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη και όχι σε αυτούς που λόγω εισοδήματος και συνολικής κατάστασης δεν τις έχουν ανάγκη, αλλά και ένα φορολογικό σύστημα, στο οποίο δεν θα συνεισφέρουν μόνον οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Kαλούμαστε σήμερα να σχεδιάσουμε το μέλλον

Γ. Παπακωνσταντίνου: Kαλούμαστε σήμερα να σχεδιάσουμε το μέλλον.

Το μεγάλο ζητούμενο στο πλαίσιο της δημοσιονομικής στρατηγικής για τα επόμενα χρόνια, τόνισε ο υπουργός, είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής ανταγωνιστικής χώρας.

Σημείωσε παράλληλα ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ήταν το χειρότερο από πλευράς ύφεσης, ενώ από εδώ και τώρα, όπως είπε, η κατάσταση αργά αλλά σταθερά θα βελτιώνεται. Η ανάκαμψη έχει ήδη ξεκινήσει, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται δεν έχει να κάνει με την εφαρμογή οποιοδήποτε Μνημονίου, αλλά αποτελεί μια αυτονόητη προσπάθεια για κάθε κυβέρνηση που θέλει να σέβεται τον εαυτό της.

ΚΚΕ: Το λαϊκό εισόδημα θα πληγεί ακόμα πιο σκληρά

«Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι η κυβέρνηση δεν θα μειώσει άλλο τους μισθούς και ότι δεν θα αυξήσει τη φορολογία στα λαϊκά στρώματα έχουν την ίδια αξία που είχαν και οι προηγούμενες», σχολίασε το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η αλήθεια είναι ότι το λαϊκό εισόδημα θα πληγεί ακόμα πιο σκληρά από το ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας αλλά και από την κλιμάκωση των βάρβαρων μέτρων που προβλέπονται στο νέο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, που από κοινού στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα