Πορτογαλία: Κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα λιτότητας

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 17:34

Σε σημερινή του δήλωση, ο Ζοζέ Σόκρατες δήλωσε ότι εάν η αντιπολίτευση δεν ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας θα υποβάλει την παραίτησή του σε μια κρίσιμη περίοδο εν αναμονή της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου.

Σε κρίσιμη ψηφοφορία τίθενται την Τετάρτη στο κοινοβούλιο της Πορτογαλίας τα πρόσφατα μέτρα που σκοπεύει να δρομολογήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του πακέτου δημοσιονομικής λιτότητας που εφαρμόζει.

Η ψηφοφορία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς σε περίπτωση που δεν εγκριθούν τα μέτρα, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός απειλεί με παραίτηση.

Σε σημερινή του δήλωση, ο Ζοζέ Σόκρατες δήλωσε ότι εάν η αντιπολίτευση δεν ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας θα υποβάλει την παραίτησή του σε μια κρίσιμη περίοδο εν αναμονή της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβουλευτικό σώμα, όσον αφορά στο πρόγραμμα λιτότητας, πριν τη σύνοδο αυτής της εβδομάδας.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών, Φρανσίσκο Ασίς, δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για επίτευξη συμβιβασμού, καθώς η μη ψήφιση των μέτρων της κυβέρνησης θα σπρώξει τη χώρα «στην άβυσσο». «Οι επόμενες 24 ώρες θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας, όχι μόνο τους επόμενους μήνες αλλά και τα επόμενα έτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα