Οριακές απώλειες στο Τόκιο

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 10:56

Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,2% στις 9.435,01 μονάδες. Μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 853,95 μονάδες.

Η πτώση του δείκτη Topix οφείλεται εν μέρει στις διευρυμένες απώλειες που κατέγραψε η εταιρεία Tokyo Electric Power Co, καθώς και οι χρηματοοικονομικές εταιρείες, ενώ τα προβλήματα έκλυσης ραδιενέργειας από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα εξακολουθούν να απασχολούν τις αρχές.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα προβλήματα του πυρηνικού εργοστασίου εξακολουθούν να συγκεντρώνουν την προσοχή των επενδυτών, ενώ το εύρος διακύμανσης της αγοράς παρέμεινε περιορισμένο καθώς δεν υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στο εργοστάσιο.

«Ο Nikkei δέχεται ισχυρές πιέσεις ρευστοποιήσεων πάνω από τις 9.500 μονάδες. Οι ξένοι επενδυτές που αγόρασαν μετοχές όταν ο Nikkei είχε υποχωρήσει κάτω από τις 8.000 μονάδες αναζητούν ευκαιρίες για να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους», σχολιάζει στο Reuters ο Γιουτάκα Μιούρα από την Mizuho Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα