Νέα υποχώρηση του γιέν

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011 06:46

Σε νέα χαμηλά 10 μηνών υποχώρησε σήμερα το γιέν έναντι του ευρώ και διατηρήθηκε κοντά στα ίδια επίπεδα τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου, εν μέσω αύξησης των προσδοκιών ότι η Ιαπωνία θα καθυστερήσει να αυξήσει τα επιτόκιά της, σε αντίθεση με τις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ.

Η σημαντική αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ και τα σχόλια αξιωματούχων των κεντρικών τραπεζών για αύξηση των επιτοκίων στην Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ, κατέδειξαν, ότι, η παγκόσμια ανάκαμψη βελτιώνεται.

Το δολάριο ανατιμήθηκε σήμερα 0,3% φθάνοντας στα 83,12 γιέν και βρίσκεται 9% υψηλότερα από τα χαμηλά επίπεδα των 76,25 γιέν, στα οποία υποχώρησε στις 17 Μαρτίου, πριν την παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών του G7 για περιορισμό της ανόδου του ιαπωνικού νομίσματος.

Χθες, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Federal Reserve, είπαν, ότι, η κεντρική τράπεζα πρέπει να εξέλθει από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 600 δισ. δολ., τονώνοντας τις προσδοκίες ότι πλησιάζει το τέλος του σημερινού γύρου στήριξης.

Το spread μεταξύ των αμερικανικών και των ιαπωνικών ομολόγων διετούς διάρκειας διευρύνθηκε στις 62 μονάδες βάσης αυτήν την εβδομάδα, έναντι μόλις 33 μονάδων πριν από δύο εβδομάδες.

Το ευρώ ανατιμήθηκε έως τα 117,46 γιέν, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 2010, ωθώντας την ετήσια ανατίμησή του στο 8%. Εναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, το ευρώ διατηρήθηκε σταθερό στο 1,4123 δολάρια.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα