Υψηλά η τιμή του μπρεντ

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 07:26

Σταθερά πάνω από τα 117 δολ. το βαρέλι διατηρήθηκε η τιμή του μπρεντ, αφού νωρίτερα αναρριχήθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων, εν αναμονή – αργότερα σήμερα Παρασκευή – των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις βελτιώθηκε.

Το μπρεντ για παράδοση Μαΐου υποχώρησε 10 σεντς φθάνοντας στα 117 δολ. το βαρέλι, στις 0324 ώρα Γκρίνουϊτς, αφού νωρίτερα άγγιξε τα 117,90 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Μαρτίου και περίπου 2 δολ. χαμηλότερα από τα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών φθάνοντας σχεδόν στα 120 δολ. τον Φεβρουάριο.

Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 36 σεντς φθάνοντας τα 107,08 δολ., αφού πριν άγγιξε τα 107,65 δολ., τα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα από τον Σεπτέμβριου του 2008.

Ανοδική πορεία ακολούθησαν οι τιμές του πετρελαίου το δεύτερο ήμισυ αυτής της εβδομάδας, μετά από την ανακοίνωση για τη μείωση του αριθμού των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της απασχόλησης στις μεσοδυτικές πολιτείες της χώρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Reuters η οικονομία των ΗΠΑ εμφάνισε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο ισχυρή αύξηση της απασχόλησης.

Σήμερα, οι ασιατικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά καθώς οι αγορές αφομοίωσαν την είδηση ότι στην Κίνα ο επίσημος δείκτης PMI αυξήθηκε τον Μάρτιο, από τα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών.

ΠΗΓΗ: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα