Αδιέξοδο στη συνάντηση ΟΤΟΕ - τραπεζών

Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 17:04
UPD:17:26

Η ΟΤΟΕ απέρριψε την πρόταση των τραπεζιτών για μείωση 5% στα κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου καθώς και για βηματισμό ανά τριετία του ενιαίου μισθολογίου και της πολυετίας που σήμερα αντιστοιχεί σε αύξηση 2% κατ' έτος, επί του βασικού μισθού.

Σε αδιέξοδο κατέληξε η σημερινή πρώτη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των τραπεζών και της ΟΤΟΕ για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας. Η ΟΤΟΕ απέρριψε την πρόταση των τραπεζιτών για μείωση 5% στα κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου καθώς και για βηματισμό ανά τριετία του ενιαίου μισθολογίου και της πολυετίας που σήμερα αντιστοιχεί σε αύξηση 2% κατ' έτος, επί του βασικού μισθού. Οι προτάσεις αυτές, οδηγούν σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, σε μειώσεις οι οποίες αθροιστικά υπερβαίνουν το 5%.

Οι εκπρόσωποι των τραπεζών επικαλούνται τα προβλήματα των τραπεζών και τους όρους του τρίτου επικαιροποιημένου μνημονίου. Πάντως, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να καταβάλουν προσπάθειες προς την κατεύθυνση της προστασίας των θέσεων εργασίας, ενώ συμφωνήθηκε να παραμείνει ανοιχτός ο διάλογος και η επόμενη συνάντηση να καθοριστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα